• nl
  • en

Educatie Bovenbouw VO

Ben je ooit in een theater geweest? En bij hedendaagse dans? Wat is mooi en wat niet, en waarom? Wat zou de kunstenaar of choreograaf eigenlijk bedoelen of ben je vrij zelf een verhaal erbij te bedenken? Jens van Daele biedt educatie voor het voortgezet onderwijs.

Dans in de gymzaal en in het theater 

’s Middags een workshop en ‘s avonds een bezoek aan het theater. Daar had een aantal leerlingen uit 4HV zich voor opgegeven bij het vak CKV. Of meer specifiek: ‘s middags een workshop moderne dans in de gymzaal als voorbereiding op het zien van de voorstelling Over onze Vader van de choreograaf Jens van Daele in theater Corrosia. De vader uit de titel was de vader van de choreograaf zelf en op het podium werd het bewogen huwelijk van zijn ouders gevangen in tekst en beweging. 
Pittige kost, maar door de voorbereiding goed te volgen. Daarbij ben je natuurlijk extra betrokken bij de voorstelling als de belangrijkste danseres uit de voorstelling jou ‘s middags delen uit de choreografie heeft aangeleerd.
Moves die je onmiddellijk herkent als ze op het podium wordenuitgevoerd. Dan klap je na afloop net iets harder, wil je met dedansers op de foto en ben een bijzondere ervaring rijker.

– Verslag van havo 4 leerling van het Meergronden College (Almere)

Workshop educatie Jens van Daele's Burning Bridges

Workshop educatie Jens van Daele’s Burning Bridges

Wij vinden het belangrijk dat jongeren goed voorbereid de voorstelling in gaan. Het is vaak een relatief nieuwe wereld en het is fijn om dan wat handvatten te hebben. Hiervoor bieden we de verschillende educatieve activiteiten aan. Het aanbod wordt altijd goed afgestemd op de wensen van de school en is in allerlei vormen af te nemen. We leveren maatwerk! Al deze producten zijn uitsluitend af te nemen in combinatie met een voorstellingsbezoek.

Inleiding & reflectie – essentieel

Middels creatieve werkvormen bereiden we de leerlingen voor op wat ze gaan zien en geven we ze houvast. In de reflectie worden ze uitgedaagd hun bevindingen actief te delen. Dit is het minimale wat de jongeren moeten krijgen voor een postieve kennismaking met de hedendaagse dans van Jens.

Workshop – uniek en absolute meerwaarde

Tijdens de workshop gaan de jongeren onder leiding van de dansers uit de voorstelling, zelf aan de slag met het energieke bewegingsmateriaal uit NachtHexen I. In het theater zien zij hun moves terug op het podium, waardoor zij de voorstelling en het verhaal intenser beleven.

Workshop & artistieke of thematische verdieping – nuttig en leuk ter invulling van CKV nieuwe stijl

De workshop wordt aangevuld met een les ter invulling van het onderzoek, aangeboden in domein C van CKV nieuwe stijl. (Ook geschikt voor vmbo) Deels staat de inhoud vast, maar de leerlingen kiezen zelf hun richting naar gelang hun interesse. Ze worden uitgedaagd zich te verdiepen in het artistieke proces van Jens of de thematiek van Nachthexen I en maken hierbij gerbuik van nieuwe media.

Premièreklas & lange termijn verbinding

Enkele klassen per jaar willen we meenemen in het maakproces van de voorstelling. Dit houdt in dat we elkaar een paar keer ontmoeten, dan wel op de repetitielocatie in Arnhem als op school en we elkaar echt leren kennen. Deze groep(en) krijgen gegarandeerd een plek tijdens de officiële première. Dit kan eventueel uitgebreid worden met een meerjaarlijkse verbinding, waarbij we voor invulling van een deel van het (dans)curriculum kunnen zorgen. Alles in overleg!

Schoolvoorstelling

Wil je met meer dan 100 leerlingen de voorstelling bezoeken? Dan is het (meestal) mogelijk een aparte schoolvoorstelling te boeken onder schooltijd, in het theater.

Lesbrief

Ondersteunend aan het voorstellingsbezoek bieden we een gratis te downloaden lesbrief aan.

Prijzen educatie voor het voortgezet onderwijs

Vanaf € 150,- is het mogelijk educatieve producten af te nemen. Gezien het altijd maatwerk is, is de prijs afhankelijk van een aantal zaken zoals groepsgrootte en aantal educatieve producten.

Wij zijn CJP-cultuurkaartacceptant!

Ticketprijzen verschillen per theater. Het CJP tarief is geldend voor VO onderwijs. Wellicht dat er naast de CJP korting, nog school- of groepskorting mogelijk is.

Voorstellingsbezoek van NachtHexen I in het theater het dichtst bij de school, terug te vinden in de speellijst.

Meer info over educatie voor het voortgezet onderwijs

Download de uitgebreide informatie over ons aanbod en/of neem voor meer informatie en boekingen contact op met Renée van Bussel:  educatie@jensvandaele.com / 06-41298282

Download -Algemene informatie VO onderwijs Download – Aanbod VO onderwijs Download -Praktische informatie VO onderwijs
Jens van Daele

Jens van Daele